klanten beoordelen ons met een 9.6
Home  /   Keramische tuintegels  / 
Keramische tuintegels

Keramische tuintegels, uw tuin verdient het beste!

Keramische tegels buiten plaatsen? Tuincentrum Rokkeveen hebben een groot aanbod keramische buitentegels.

Keramische tegels hebben buiten de vele mogelijkheden ook een groot aantal voordelen ten opzichte van betonnen tuintegels.

Ook bijven er ontwikkeling en innovaties op het gebied van Keramiek. Kortom, verwen uzelf en de tuin met prachtige tuintegels.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij hebben een groot aanbod

Bekijk onze tegels ›

Waarom keramische terrastegels?

Tegenwoordig kiezen veel mensen eerder voor keramische tegels in plaats van betontegels. Om uw keuze nog iets gemakkelijker te maken hebben wij hier de voordelen voor u opgesomd:

  • Kleurvast; Keramiek tegels verkleuren niet in tegenstelling tot andere tuintegels. Hierdoor blijft u gekozen tegen mooi van kleur.
  • Krasvast; De tegels krassen niet dit ten opzichte van reguliere tuintegels. U kunt makkelijker uw tuinmeubelen of potten verschuiven zonder dat er krassen ontstaan.
  • Groot assortiment keramische tegels. Bij dit type tegels zijn vele verschillende soorten kleuren, patronen en maten beschikbaar. Meer als bij reguliere tegels. hierbij kunt u denken aan een houtlook tegel.

Buiten dat deze tegels Kleurvast, krasvast, weinig onderhoud nodig hebben en zeer duurzaam zijn, zijn ze wel duurder in aanschaf. Populaire maten zijn 60x60 cm, dikte; 60x60x2 cm.

Welke keramische terrastegel moet ik kiezen?

 

Keramische tegels zijn er in verschillende diktes. Benieuwd welke dikte er bij u past?

Keramische tegels zijn over het algemeen 2 cm dik maar er zijn ook varianten met een 3 cm dikte. Er bestaat nu ook een dikke keramische tegel gecombineerd met  een onderlaag van beton. Deze tegels zijn goed te gebruiken wanneer u kiest voor keramische tegels op uw oprit. De toplaag van keramiek is slijtvast, kleurvast, bestendig tegen krassen en slijten en heeft weinig onderhoud nodig omdat deze uiterst eenvoudig te reinigen.

2 cm dikte Keramische terrastegel

Deze dikte variant was de eerste in Nederland als keramische buitentegel. Deze tegels kunnen gelegd worden op een verdicht zandbed. Deze tegel is zeer geschikt voor uw terras of dakterras. Deze keramische tuintegel is tegenwoordig ook in een dikte van 3 cm te verkrijgen.

Keramische terrastegel 4 cm dikte

Een nieuwe innoverende tegel die sinds kort op de markt is is de Keramiek met betonnen onderlaag. Het gaat hier niet om massief keramiek, maar om een nieuwe, speciaal ontwikkelde onderlaag van beton met daarop een keramische tegel van 1 cm dikte.

De Fabrikanten MBI, Excluton en Redsun hebben deze tegel met prachtige hoogwaardige lijm erop gezet. Deze tegel is erg geschikt om direct op een gestabiliseerd zandbed te liggen en geschikt wanneer een zware middelen overheen rijden zoals bv. auto’s op een oprit.

 

Bestraten met keramische tegels

De keramische tegels bestraten wij gewoon in een goed verdicht zandbed in tegenstelling wat vele andere beweren. Wij doen dit omdat we in deze regio op een klei of veengrond wonen en deze grond kan onverwachte verzakkingen veroorzaken. Als de ondergrond gewoon van zand is kan dit dus simpel opgehoogd worden.

Keramische tegels dienen gevoegd te worden hiervoor worden de tegels bestraat met afstandhouders of zijn hiervan al voorzien waardoor de verwerking nog eenvoudiger wordt. Deze voeg beperkt onkruid en ongedierte, maar let op deze voeg is niet bestand tegen alle weersituaties en heeft dus niet zoals de tegel een onbeperkte levensduur.

Wij werken dan ook met een voeg die u zelf kan herstellen en adviseren u na een aantal jaren contact op te nemen voor onderhoud aan uw terras of tuin. Hier maken we dan met een machine de tegels schoon en verwijderen de oude voeg, leggen alle verzakte tegels weer recht. Hierna voegen we de tuin weer opnieuw zodat u weer een nieuwe tuin heeft.

Meer informatie?

Zijn er nog meer vragen betreft de vele soorten, formaten en kleuren van de keramische tegels dan ontmoeten wij u graag in onze showtuin om al uw vragen te beantwoorden. Ook onze de verwerking onderbouwen we graag met u persoonlijk zodat u bewust een goede keuze maakt. Ons assortiment in te bekijken op onze website via onze online webshop.

Over ons

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer. 

Neem contact met ons op

Wilt u een Afspraak Maken?

Tuincentrum Rokkeveen
Moeder Teresasingel 80
2719 AZ Zoetermeer

Tel: 079 - 361 10 90
info@tuincentrumrokkeveen.nl