klanten beoordelen ons met een 9.6
Home  /   Tuin ideeën vanuit onze eigen projecten  /  Tuinaanleg aan het water

Tuinaanleg aan het water

We zijn begonnen in de tuin met een hoop graafwerk voor de voorbereiding van de tuin. Omdat de tuin aan het water ligt konden wij niet achterom. Voor ons en de klant is het niet fijn als er zoveel door het huis heen gelopen moet worden daarom hebben we alles eerst voorbereid in de tuin. Toen alles voorbereid was kwam er een mobiele hijskraan die alles over het huis heen hijst. Dit scheelt geld en tijd. Nadat alles eruit en erin gehesen was kon de eerste paal van de damwand erin geheid worden. Hiervoor hebben we azobé palen gebruikt die om de 50 cm in de grond worden geheid met een compressor en een speciaal heiblok. We hebben een hoop besproken met de klant over de damwand en zoals op de foto’s te zien is er gekozen voor een horizontale damwand, ook om hiermee de kosten wat te drukken. De damwand planken zijn van hardhout en zijn bevestigd aan de geheide palen met slotbouten.

Toen het eerste deel van de damwand stond is er achter de damwand gronddoek gemonteerd zodat het grond en zand niet weg kan lopen, dit gaat uiteindelijk ook de verzakkingen tegen. Achter de damwand zijn grondankers geplaatst met draadeindes om de damwand goed recht te zetten en de damwand kan hierdoor niet voorover vallen door de druk van het grond en het zand. Nadat de laagste damwand klaar was konden we verder met de volgende op een ander niveau, daar werden allemaal dezelfde werkzaamheden uitgevoerd. Toen alle damwanden gezet waren ging de bestrating erin op verschillende hoogtes. Op het boven terras moesten we om een kooi vijver heen werken en daar hebben we de bestrating 30x60x6cm Smartton Kilimanjaro voor gebruikt dat geldt ook zo voor het beneden terras. Om niet alles in één kleur te krijgen hebben we het midden terras voorzien van een andere kleur. Hiervoor hebben we 20x30x5cm Demiton extra xs gothic voor gebruikt.

Nadat de bestrating erin gestraat was bleef er van de verschillende niveaus toch nog een afstap over van 150 cm dat is wel iets te veel natuurlijk. Om de verschillende hoogte op te vangen hebben we een hardhouten trap gemaakt met een leuning om makkelijk en veilig naar de andere terrassen te komen. Bij het beneden terras hebben we aan de waterkant een recht hardhouten hek gemaakt zodat niemand in het water kan vallen vooral de kleine kinderen van de klant niet. En na 2 weken hard werken kon de tuin worden opgeleverd.

Wilt u ook zo'n tuin?

  • 16-01-2017
  • Tuinaanleg
Tuin aan het water 1
Tuin aan het water 10
Tuin aan het water 11
Tuin aan het water 12
Tuin aan het water 13
Tuin aan het water 14
Tuin aan het water 15
Tuin aan het water 16
Tuin aan het water 17
Tuin aan het water 18
Tuin aan het water 19
Tuin aan het water 2
Tuin aan het water 20
Tuin aan het water 21
Tuin aan het water 22
Tuin aan het water 3
Tuin aan het water 4
Tuin aan het water 5
Tuin aan het water 6
Tuin aan het water 7
Tuin aan het water 8
Tuin aan het water 9
Vorige
Over ons

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer. 

Neem contact met ons op

Wilt u een Afspraak Maken?

Tuincentrum Rokkeveen
Moeder Teresasingel 80
2719 AZ Zoetermeer

Tel: 079 - 361 10 90
info@tuincentrumrokkeveen.nl