Een ding is zeker, kinderen vinden buiten spelen heerlijk en we moeten dit in deze tijd gewoon meer stimuleren. We willen allemaal dat ze van jongs af aan lekker in de buitenlucht bezig zijn. Een tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen is dus een must. Wij hebben 5 tips om ervoor te zorgen dat zowel de grote als kleine kinderen staan te springen om lekker de tuin in te duiken.  

Tip 1 Kindvriendelijke ondergrond

Vele tegels zijn prachtig hebben mooie designs, zijn eenvoudig in onderhoud en creëren een mooi terras. Natuurlijk heeft een tuin tegels nodig maar voor kinderen is een zachte ondergrond veel fijner om op te spelen. Hierbij kun je denken aan rubber tegels onder een speeltoestel of een stuk speelgras bij de zandbak. 

kind vriendelijke tuin 02

Tip 2 verbouw je eigen groente en fruit 

Soms wil je kinderen ook iets leren, tegenwoordig denken ze dat groente en fruit uit de winkel komt en verder niks. Niets is leuker dan je eigen groente en fruit kweken, en dit later klaar te maken en op te eten, bijkomend voordeel; het is gezond en hartstikke duurzaam!

kind vriendelijke tuin 04

Tip 3 Kies geen giftige planten!

Zorg ervoor dat er geen giftige planten in uw tuin staan! Niet alleen jonge kinderen ook honden of katten hebben de gekke gewoonte alles in hun mond te stoppen. Het laatste wat we willen is dat kinderen en dieren ziek kunnen worden. 

 Vraag het de hovenier

Tip 4 Klimmen en schommelen 

Kinderen in de tuin moeten uiteraard kunnen klimmen, klauteren en schommelen. Zorg ervoor dat er leuke elementen in de tuin zijn voor de kinderen om mee te spelen. Houdt er wel rekening mee dat kinderen snel zijn en geen angst kennen, laat ze nooit alleen wanneer er grote of hoge speeltoestellen aanwezig zijn in de tuin.

kind vriendelijke tuin 05

 

Tip 5 zand of zwembad

De laatste en hele leuke tip, een zand of zwembad. Vooral de combinatie samen vinden kinderen prachtig; modder! Wanneer je een zandbak plaatst zorg dan dat deze afgesloten kan worden, katten in de buurt hebben nog wel eens de nare gewoonte om deze als kattenbak te gebruiken. Verder is het van belang om bij het zwembad het water regelmatig te vervangen. Tip; kunstgras is ideaal om een zwembad op te plaatsen.

kind vriendelijke tuin 03

Een tuinplan geschikt voor kinderen laten ontwerpen? Tuincentrum Rokkeveen helpt u graag met een tuin te realiseren waar zowel uzelf als uw kinderen of kleinkinderen van kunnen genieten. Vraag vrijblijvend een offerte aan of kom langs voor alle mogelijkheden.