Benieuwd wat niet mag ontbreken in jouw tuin? Iedere tuin is uniek, dat geldt ook voor smaken, deze verschillen! Gelukkig maar anders zouden we allemaal bbq’en in dezelfde achtertuin. Wij hebben de trends die we steeds meer gaan zien in 2020 voor je samengevat! Van een bonte mix tot strak en modern, we brengen je snel op de hoogte!

 

Inner Retreat, je eigen wellness in de tuin

Een echte oase van rust in de achtertuin, een plek om te ontspannen, dat is wat we allemaal willen. Tegenwoordig zijn we altijd bezig altijd druk en is thuis de plek waar we tot rust komen. We willen een tuin die uitnodigt om te gaan zitten met vrienden of alleen en waar je heerlijk kunt ontspannen. 

We zien dat veel mensen gaan voor natuurlijke tinten en materialen, gebruik rustige kleuren en creëer heerlijke plekjes waar je kunt ontspannen.

wellness tuin 2020

 

Blended cultures, van Bali tot Holland

Iedere cultuur heeft zijn eigen eigenschappen betreft de tuinen. We zien tegenwoordig dat alles gecombineerd mag worden, strak met rustiek, bamboe met beton, hoe meer er gecombineerd wordt hoe beter en gezelliger de tuin wordt. Een strakke tegel met leuke rieten bloembakken en een Hollandse houten schutting? Kan perfect en het is nog sfeervol ook!

mix cultures tuin trends 2020 

Pergola of houten buitenverblijf 

We willen allemaal langer genieten van onze tuin, een pergola of houten buitenverblijf zorgt voor een extra plek om samen te komen met vrienden, te ontbijten in de zomer met de familie, maar het biedt ook schaduw bij hevige zon, een multifunctionele toevoeging voor de tuin! 

Het is in iedere maat en vorm mogelijk, ga je voor een klein buitenverblijf voor of achter in de tuin? Of juist een in het midden van je tuin. Hoe dan ook, het zal altijd genieten blijven! Hieronder is te zien hoe gezellig en sfeervol een pergola kan zijn. Tevens zien we hoe handige een verstelbaar schaduwdoek kan zijn, het biedt de mogelijkheid om zowel van de zon als de schaduw te genieten, ideaal vind je ook niet!

pergola trends 2020

 

Tuinkamer, verlengde van de woning

Een tuinkamer is niet alleen een waardevermeerdering van de woning, het maakt de woning ook nog eens groter. Je zit droog en uit de wind in de winter en het biedt schaduw in de zomer. Een tuinkamer is de luxe variant van een veranda of overkapping. Je kunt namelijk alle wanden sluiten. Je zit dus buiten maar ook binnen, dit betekend 365 dagen per jaar buiten genieten! 

Tegenwoordig zien we veel aluminium tuinkamers, dit is duurzamer en geeft een mooie moderne uitstraling! 

Het onderhoud is minder en er zijn vele mogelijkheden zoals ingebouwde zonwering en glazen schuifdeuren.

tuinkamer trend 2020 

 

Vormen en materialen mixen

Een tuin komt tot leven door het gebruik van vele materialen, een geheel betegelde tuin zonder groen of verschillende hoogtes kan anno 2020 echt niet meer, we willen meer zien! Gebruik verschillende soorten vormen, combineer een vierkante tegel met klinkers of natuurstenen dat geeft een speels en sfeervol geheel. Wanneer hier ook nog eens gras en een kleine pergola bijgevoegd wordt is de tuin een levendig geheel zoals hieronder op de foto te zien is. 

mix figuren trends 2020

Je droomtuin werkelijkheid laten worden?

Wanneer u graag een nieuwe tuin wilt maken we die graag voor u, een gehele tuin of alleen een overkapping? Geen probleem, Tuincentrum Rokkeveen voorziet al vele jaren mensen van hun nieuwe droomtuin!

Een nieuwe tuin laten aanleggen is niet alleen de keuze in stenen. Ga je voor keramische tegels of juist voor een betontegel. Daarnaast zijn er de mogelijkheden voor borders (verhoogde vaste plantenbakken), schuttingen, pergola’s, veranda’s en kunstgras of speelgras. Oriënteer je snel in onze webshop, of kom naar onze 2000 m2 showtuin in Zoetermeer

Kortom, heel veel mogelijkheden vandaar dat we hier een eenvoudig offerte formulier hebben waar we de meeste keuzes al uitgeschreven hebben voor je. Vraag het snel aan!