klanten beoordelen ons met een 9.6
Home  /   Kosten tuinaanleg, wat kost een tuin aanleggen?  / 
Kosten tuinaanleg, wat kost een tuin aanleggen?

Kosten tuinaanleg, wat kost een tuin aanleggen?

Tuinaanleg kosten, wat kunt u verwachten wanneer u uw tuin onderhanden wilt laten nemen? Deze vraag wordt vaak gesteld wanneer mensen oriënterend bij ons langskomen. Om overzichtelijk weer te geven wat de indicatie prijzen zijn van een nieuwe tuin, hebben wij het voor u uitgewerkt. Wat komt er allemaal bij kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin en wat zijn de kosten hiervan?

 

Bereken uw prijs

Weet u de afmetingen van uw tuin? Gebruik dan onze kostencalculator om de prijs van uw nieuwe tuin te berekenen.

DIRECT UW DROOMTUIN BEREKENEN ›

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat voor kosten krijg ik bij het aanleggen van een tuin?

Uiteraard zijn de materialen en de oppervlakte van uw tuin belangrijk bij het bepalen van het budget. Wat wilt u spenderen aan uw droomtuin? Deze vraag houden klanten vaak voor zich of vinden dit lastig in te schatten. Dat snappen we, maar een budget in uw gedachten nemen is voor ons erg fijn. Wij weten dan welke materialen we kunnen tonen en hoeveel extra opties we kunnen bieden.

Keuze in materialen, afmetingen en de complexiteit hiervan

De drie elementen die bepalend zijn voor de prijs van een tuin zijn toch echt wel het gebruik van materialen, de grote van uw tuin en hoe complex is het design. Daarnaast speelt het budget een grote rol. U kunt natuurlijk alle kanten op met de indeling en met welke materialen u gebruikt. Hiermee kunt u eindeloos variëren en daarbij zal ook de prijs stijgen of dalen.

Prijsklasse bij een nieuwe tuin

Wanneer u een nieuwe auto gaat uitzoeken bij een autodealer zult u standaard de vraag van de dealer krijgen; 'in welke prijsklasse zoekt u een auto en wat zijn uw wensen?'. Dit geldt eigenlijk ook voor uw tuin. Wanneer u een budget heeft voor een volkswagen golf, zullen zij u geen Range Rover tonen. Wanneer we een budget weten, kunnen we zoveel mogelijk van uw tuin wensen verwerken in een voorstel. Ook kunnen we aangeven of uw wensen haalbaar zijn en welke eventuele opties verder mogelijk zijn. Uiteraard denken we mee en hopen met creatieve oplossingen uw droomtuin te realiseren. Wij werken met drie verschillende pakketten om duidelijk weer te geven wat u kunt verwachten bij ons:

Basic tuin €140 per m2
Luxe tuin €180 per m2
Exclusieve tuin €250 pm2

Een tuin aan laten leggen door Tuincentrum Rokkeveen

Vooropgesteld, het gaat om een gemiddelde prijs: dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af, waaronder het formaat van uw tuin en uw specifieke wensen. Maar in algemene zin kost een nieuwe tuin gemiddeld tussen de 140 en 200 euro per vierkante meter.

Wanneer u uw tuin laat aanleggen, wilt u natuurlijk de gemiddelde kosten weten. Waar moet u rekening mee houden? Natuurlijk geven wij nooit de exacte kosten via deze berekening. We weten niet precies of u een kleine of grote tuin heeft of hoeveel extra uur er in uw tuin gaat zitten. Wel kunnen we dicht in de buurt van de tuin kosten komen.

Tuinaanleg kosten, wat krijgt u ervoor?

Het prijsverschil tussen onze Basic, Luxe en Exclusieve tuin zit hem in het gebruik van het soort steen, eventuele borders, de oude staat en de extra opties. We snappen dat ieder zijn eigen wensen heeft. De ene klant wil bestrating of een houten terras door middel van een vlonder, de ander wil graag een vijver of speeltoestel. Gelukkig is bij ons alles mogelijk, wel gaat de schatting enkel om de tuin. Heeft u een tuin aan het water willen vaak houten vlonders, kindvriendelijke tuinen willen kunstgras en exclusieve tuinen willen graag een mooie overkapping met schuifdeuren. Ons team van ervaren stratenmakelaars en specialisten kunnen bijna al uw wensen nastreven.

Kan ik mijn tuin goedkoop aanleggen?

Dat kan, bijvoorbeeld door het uitkiezen van voordelige stenen, het versimpelen van wensen (rond verlichting, beplanting, muurtjes etc.) of door sommige zaken zelf op te pakken (bijvoorbeeld het leeghalen van de tuin). Hiermee drukt u de kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin.

 

Meer dan 570 verschillende tegels vanaf €19,95

Ruim aanbod & snel geleverd

ONS ASSORTIMENT BEKIJKEN ›
Tuin aanleggen kosten bespreken?
Over ons

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer. 

Neem contact met ons op

Wilt u een Afspraak Maken?

Tuincentrum Rokkeveen
Moeder Teresasingel 80
2719 AZ Zoetermeer

Tel: 079 - 361 10 90
info@tuincentrumrokkeveen.nl