klanten beoordelen ons met een 9.6
Home  /   Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin?  / 
Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin?
  • 1 Meer dan 25 jaar ervaring
  • 2 Gespecialiseerd onderhoud
  • 3 Hoge kortingen na de zomer
  • 4 Onkruidservice het hele jaar door
tuinonderhoud

Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin?

Voor iedereen die geen groene vingers heeft, of niet de tijd heeft om aan tuinieren te besteden, is het hebben van een onderhoudsvriendelijke tuin ideaal. Een onderhoudsvriendelijke tuin wil zeggen dat er gebruik is gemaakt van mooie tegels en makkelijke planten.

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Zelfs een tuin die compleet bestraat is, vergt nog enig onderhoud. Bij een onderhoudsvriendelijke tuin is met name de bestrating heel erg van belang. Daarnaast kunnen enkele makkelijke planten die weinig verzorging vereisen ervoor zorgen dat de tuin toch levendig en groen wordt. Onkruidvorming is helaas niet helemaal te voorkomen, maar door gebruik te maken van de juiste materialen kan dit wel tot een minimum beperkt worden. En voor wie ook van het weinig onkruid dat ontstaat niet het werk wil hebben, kan gebruik maken van onze aanbieding waarbij Tuincentrum Rokkeveen voor 10 euro per maand uw tuin onkruidvrij houdt.

Bestrating

Een makkelijk te onderhouden tuin begint bij de bestrating. Een tegel van graniet of basalt is zo hard en dicht dat zich er nauwelijks algengroei op hecht, waardoor schrobben niet vaak nodig is.

Beplanting

Een tuin zonder planten is geen tuin dus ook in de onderhoudsvriendelijke tuin mag groen niet ontbreken. Een bodembedekker als de vrouwenmantel is mooi en hoeft maar eens per jaar geknipt te worden.

Onkruid verwijderen

. Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet, maar Tuincentrum Rokkeveen kan wel een deel van het onderhoud van u overnemen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van onkruid.

NU 10% korting in december en januari
Voor wie in deze maanden besluit om het aanleggen van de tuin uit te besteden aan Tuincentrum Rokkeveen, kan profiteren van onze 10 procent kortingsactie! Op de gehele tuin, dus arbeid en materialen.
cta
blok

Bestrating

Zoals eerder genoemd is het kiezen van de juiste bestrating een cruciaal onderdeel van een onderhoudsvriendelijke tuin. Het grootste deel van een dergelijke tuin zal namelijk uit bestrating bestaan. Hierbij is het heel belangrijk u goed te laten adviseren betreft de keuze van de bestrating. Op bepaalde bestrating krijgt groene aanlag namelijk geen of minder kans. Materialen die hier geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld gecoate tegel of keramische tegels. Verder is het belangrijk dat er tijdens het aanleggen van de tuin goed ingevoegd wordt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van voegmortel of onkruid remmend zand krijgt onkruid minder kans om tussen de tegels op te duiken. Als er gekozen wordt voor grind, zijn een gronddoek en grindmat belangrijk om onkruid tegen te gaan.

beplanting

Beplanting

Planten zorgen ervoor dat een tuin echt een tuin wordt, daarom mogen planten ook in een onderhoudsvriendelijke tuin niet ontbreken. Er bestaan bijvoorbeeld een aantal bodembedekkers die maar een keer in het jaar geknipt hoeven te worden. Daarnaast zijn er ook verschillende struiken die bijvoorbeeld niet woekeren, waardoor deze ook maar een keer in het jaar gesnoeid hoeven te worden om deze kort te houden. Ook kan ervoor gekozen worden om kruiden in de tuin te planten, die weinig onderhoud vereisen en daarnaast ook nog een gebruikt kunnen worden om te koken. Om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden, is het verstandig om de planten in grote groepen bij elkaar te zetten. Onkruid kan voorkomen worden door gebruik te maken van zogenaamde borders en deze helemaal vol te planten waardoor onkruid weinig kans krijgt om te groeien. Planten in grote potten dragen niet bij aan een onderhoudsvriendelijke tuin, aangezien die bij warm weer soms wel tot twee keer per dag water nodig hebben.

bestrating

Onkruid verwijderen

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, kan er niet voorkomen worden dat er toch op een gegeven moment onkruidvorming in de tuin ontstaat. Met name in het begin kost een onderhoudsvriendelijke tijd toch nog best wel wat tijd. Belangrijk is dan om dat onkruid met wortel en al te verwijderen, om het de kans te ontnemen om zich uit te breiden. Na het eerste jaar zal onkruid steeds minder de kans krijgen om te groeien. Wanneer u zelf geen tijd heeft, of wellicht de juiste kennis of motivatie ontbreekt, is het ook mogelijk om Tuincentrum Rokkeveen in te schakelen om het onkruid te verwijderen. Voor 15 euro per maand komen wij bij u langs en zorgen dat de bestrating onkruidvrij gemaakt wordt zodat u moeiteloos kunt genieten van een onderhoudsvriendelijke, maar bovenal onkruidvrije tuin. Weten hoe dit werkt? www.onkruid-verwijderen.nl

 

logo rokkeveen

Bent u na het lezen van dit artikel ervan overtuigd dat een onderhoudsvriendelijke tuin de tuin voor u is, maar bent u nog op zoek naar enige inspiratie?

Ook dan kunt u bij Tuincentrum Rokkeveen terecht. Op onze website kunt u al enige voorbeelden vinden van verschillende tuinen. Daarnaast kunt u altijd terecht in onze showtuin, die 2000m2 beslaat. In de showtuin vindt u verschillende voorbeelden van sierbestrating, onderhoudsvriendelijke bestratingsmaterialen en onderhoudsmiddelen zoals bijvoorbeeld impregneer of coating voor iedere soort de bestrating. Ook kunnen wij u helpen met een vrijblijvende offerte zodat u de kosten van uw tuin gespecificeerd kan bekijken of vergelijken. Ervaring en passie voor het aanleggen van tuinen zorgt ervoor dat er altijd een geschikte tuin voor u te vinden is!


Contact

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in onze diensten? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of onderstaand formulier invullen

Tuincentrum Rokkeveen B.V.

  • Moeder Teresasingel 80
  • 2719 AZ Zoetermeer
  • t. 079-3611090
  • w. www.tuincentrumrokkeveen.nl
  • e. info@tuincentrumrokkeveen.nl
Over ons

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer. 

Neem contact met ons op

Wilt u een Afspraak Maken?

Tuincentrum Rokkeveen
Moeder Teresasingel 80
2719 AZ Zoetermeer

Tel: 079 - 361 10 90
info@tuincentrumrokkeveen.nl